Werk, Inkomen & Geldzaken icoon

Werk, Inkomen & Geldzaken

Hebt u vragen over werk, inkomen en/of uitkeringen? Hebt u problemen met rondkomen of hebt u financiële problemen waar u zelf niet meer uitkomt? Kijk dan op de website van gemeente Ameland, onder ‘Zorg op Ameland’ voor informatie, tips en contactgegevens.

Meer informatie?

Hebt u (nog) vragen over werk, inkomen en/of uitkeringen? Of wilt u een voorziening aanvragen? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken of het Gebiedsteam Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555 of e-mail gebiedsteam@ameland.nl.

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Aanvullende vergoeding OV-chipkaart 2023

In de periode van 1 september tot en met 1 november kunnen studenten die recht hebben op een reisvoorziening op grond van de Wet Studiefinanciering een tegemoetkoming in de bootkosten aanvragen via www.ameland.nl. Studenten die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een vergoeding van maximaal € 70,40 per jaar.

Lees meer over Collectieve zorgverzekering voor minima

Heeft u een laag inkomen en verwacht u veel zorgkosten in 2023.

Lees meer over Hoe zit het met de energietoeslag?

Door de torenhoge energieprijzen van dit moment komen veel huishoudens in financiële problemen. Daarom heeft de Rijksoverheid begin 2022 een eenmalige toeslag van € 800,- beschikbaar gesteld voor huishoudens met een beperkt inkomen (tot 120 procent van het sociaal minimum, peildatum 1 januari 2022).

Lees meer over Gratis zelftesten en mondkapjes

Gemeenten hebben van het ministerie van VWS een partij zelftesten en mondkapjes ontvangen, zo ook onze gemeente. Het college heeft besloten deze gratis beschikbaar te stellen aan inwoners met een beperkt inkomen en inwoners die het aanschaffen van deze zaken als een financiële last ervaren.

Lees meer over Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten Ameland

Heeft u weinig inkomen door de coronamaatregelen en daardoor problemen om uw vaste woonlasten te betalen.