Ontmoeten & Activiteiten icoon

Ontmoeten & Activiteiten

Wilt u andere mensen ontmoeten of actief bezig zijn? Daar zijn op Ameland zeker mogelijkheden voor. Via de adressen in de Gemeentegids van Ameland kunt u op zoek naar allerlei activiteiten, vrijwilligerswerk, Sociaal Cultureel Werk of bijvoorbeeld de muziekschool. Op de website ‘Sport op Ameland’ van gemeente Ameland vindt u meer informatie over het sportaanbod op Ameland.

Nieuws & Activiteiten

Op maandag 18 september organiseert de Werkgroep Autisme op Ameland, in samenwerking met de gemeente Ameland, weer een Auticafé voor mensen met autisme en hun naasten in De Plaats in Hollum. De inloop is van 19.15 tot 19.30 uur. Van 19.30 tot 21.00 uur gaan de deelnemers met elkaar in gesprek aan de hand van het thema ‘De diagnose en dan.

Lees meer over Auticafé in Hollum

Op donderdag 21 september organiseert de Fietsersbond de Fiets Totaal Doortrap Dag, onderdeel van het programma Doortrappen.

Lees meer over Fiets Totaal Doortrap Dag op 21 september

Op woensdag 5 april is de gezamenlijke opening van het Friese Doortrappen-seizoen; een landelijk programma om senioren in heel Nederland meer te laten fietsen en mede daardoor langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven.

Lees meer over Opening Doortrappen-seizoen op 5 april

In het kader van de Autismeweek wil de Werkgroep Autisme op Ameland mensen met autisme en hun naasten die op Ameland wonen de kans geven om elkaar te ontmoeten. Daarom organiseert de werkgroep op woensdag 29 maart vanaf 19.15 uur (inloop) tot 21.00 uur een ‘Auticafé’ in De Plaats te Hollum.

Lees meer over Auticafé op 29 maart 2023

Wethouder Faber opende op woensdag 22 september een prachtige doortraproute voor senioren ten overstaan van zo’n 24 enthousiaste fietsers. Gemeente Ameland werkt actief mee aan het programma Doortrappen om ervoor te zorgen dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven.

Lees meer over Wethouder Faber opent eerste doortraproute

De afgelopen weken organiseerden Van Smaak, Thuiszorg Het Friese Land, Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Ameland, De Plaats en Gebiedsteam Ameland gezamenlijke maaltijden voor inwoners van Ameland die anders alleen eten.

Lees meer over Vervolg Samen eten, schuif eens aan!

Op donderdag 20 augustus starten Van Smaak, Thuiszorg Het Friese Land, Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Ameland, De Plaats en Gebiedsteam Ameland met gezamenlijke maaltijden op twee locaties op Ameland.

Lees meer over Samen eten, schuif eens aan!

De gemeente Ameland stelt jaarlijks een subsidie beschikbaar ter waardering en ondersteuning van het organiseren en het uitvoeren van culturele of sportieve evenementen die gericht zijn op de inwoners én bezoekers van Ameland. Wilt u een subsidie aanvragen voor een evenement dat plaatsvindt in 2020? Zorg er dan voor dat uw subsidieverzoek voor 1 april 2020 is ingediend. Wij ontvangen uw aanvraag bij voorkeur digitaal via www.ameland.nl. Onder het kopje ‘direct regelen’ vindt u het onderwerp ‘Subsidie evenementen Ameland’. Op die webpagina vindt u meer informatie en kunt u direct de digitale aanvraag starten. Heeft u nog vragen over de subsidieaanvraag? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0519) 555 555.

Lees meer over Subsidie voor evenementen in 2020