Jeugd & Gezin icoon

Jeugd & Gezin

Op de website Jeugd & Gezin Ameland vindt u informatie en advies over opvoeden en opgroeien. 

Nieuws & Activiteiten

Meike Aukes van de Waddencampus Ameland doet een klein onderzoekje naar cyberpesten onder de Amelander jeugd (12 t/m 16 jaar). Ben je tussen de 12 en 16 jaar en wil je meedoen aan dit onderzoek? Vul dan de vragenlijst in via deze link: https://docs.google.

Lees meer over Vragenlijst cyberpesten

  Jongeren flirten er online op los! En daar is helemaal niks mis mee: online flirten en sexting horen tegenwoordig bij een normale, seksuele ontwikkeling.

Lees meer over Nieuwe website: Sexyensafe.nl

Neighbours in Buren is de winnaar geworden van het eerste Gezonde Kindermenu 2.

Lees meer over Neighbours serveert beste kindermenu

Vanuit zowel ouders als kinderen in Friesland was de vraag naar duidelijke, betrouwbare en overzichtelijke informatie over scheiden groot. Daarom is er nu één plek waar al deze informatie is samengebracht; de website www.scheideninfriesland.nl. Op dit platform vindt u informatie over scheiden en alle regelzaken en emoties die hierbij komen kijken.

Lees meer over Website met informatie over scheiding

Het landelijk Programma Scheiden zonder Schade biedt alle ouders een online ouderbijeenkomst over scheiden aan. Deze ouderbijeenkomst laat ouders zien wat de gevolgen van een scheiding kunnen zijn voor kinderen, maar laat ook ouders aan het woord over hun ervaringen.

Lees meer over Online ouderbijeenkomsten over scheiding

Februari tal van sportieve, culinaire en creatieve activiteiten Gemeente Ameland organiseert, in samenwerking met Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland, de Burgemeester Waldaschool, jongeren, diverse bedrijven en de buurtsportcoaches de hele maand februari activiteiten voor jongeren van 12 tot 27 jaar.

Lees meer over Wad'n Beweging voor Amelander Jeugd